Hvordan stoppe blødningsdata på Facebook

Slik slutter du å lekke data på Facebook
Hver gang du åpner en app, klikker du på en kobling, som et innlegg, leser en artikkel, svinger over en annonse, eller kobler til noen, du genererer data.

Hvis du er en av 2.2-milliarder Facebook-brukere over hele verden, har du sannsynligvis blitt skadet av den siste dekningen av Cambridge Analytica-skandalen, en historie som begynte da The Guardian avslørte 50 million (nå antatt å være 87 million), var brukerprofiler blitt hentet og delt uten samtykke fra brukerne.

Selv om #deletefacebook kampanjen har fått fart på Twitter, er det ganske enkelt ikke praktisk for de fleste av oss å slette våre kontoer. Det er teknisk vanskelig å gjøre, og da en fjerdedel av den menneskelige befolkningen er på plattformen, er det en ubestridelig sosial kostnad for å være fraværende.

Det er heller ikke mulig å bruke eller til og med å ha en Facebook-profil uten å gi opp minst noen data: Hver gang du åpner appen, klikker du på en kobling, som et innlegg, svever over en annonse, eller kobler til noen du genererer data. Denne bestemte typen data er ikke noe du kan kontrollere, fordi Facebook anser slike data for seg.

Hver tjeneste har en pris, og prisen for å være på Facebook er dine data.

Du kan imidlertid forbli på Facebook (og andre sosiale medier plattformer som den) uten blødningsdata. Hvis du vil holde kontakten med de gamle skolens venner - til tross for det vil du sannsynligvis aldri se dem igjen - her er hva du kan gjøre, trinnvis. Følgende instruksjoner er skreddersydd for Facebook-innstillinger på mobilen.

Posisjonen din

Det første stedet å starte er med enheten du holder i hånden din. Facebook ber om tilgang til GPS-posisjonen din som standard, og med mindre du leser utskriftene når du installerte programmet (hvis du er den personen, vær så snill å fortelle meg hvor du finner tiden), har den nå tilgang.

Dette betyr at når du åpner appen, vet du hvor du befinner deg, og med mindre du har endret innstillingen for plassering av plassering fra "Alltid" til "Aldri" eller "Bare mens du bruker", kan den spore posisjonen din når du ikke bruker app også.

For å holde dine daglige bevegelser til deg selv, gå inn i Innstillinger på Apple iPhone eller Android, gå til Location Services, og slå av eller velg "Aldri" for Facebook. (InnerSelf Editor's Note: På telefonen min, en gang i innstillinger, måtte jeg gå til Avanserte innstillinger for å finne "Lokalisering".)

Mens du er der, må du se etter andre sosiale medierapper med lokaliseringstilgang (som Twitter og Instagram) og vurdere å endre dem til "Aldri". (InnerSelf Editor's Note: På min telefon, i Apps, hadde disse appene automatisk plasseringsinnstillinger på i tillatelser: Chrome, GasBuddy, LetGo, OfferUp, Weather. De siste fire har god grunn til å være på, selv om jeg slått dem av og vil bare slå dem på etter behov. Jeg hadde allerede slått av tilgang til plassering for kameraet og andre Apps.))

Husk at bilder fra telefonen din er GPS-merket også, så hvis du har tenkt å dele dem på Facebook, tilbakekall også tilgang til GPS for kameraet ditt.

Ditt innhold

Den neste tingen å gjøre er å kontrollere hvem som kan se hva du legger inn, hvem som kan se privat informasjon som din e-postadresse og telefonnummer, og deretter bruke disse innstillingene i ettertid til alt du allerede har lagt ut.

Facebook har en "Personlig snarveier" -fanen under Innstillinger, men vi skal starte i Kontoinnstillinger> Personvern.

Du kontrollerer hvem som ser hva du legger inn, og hvem ser folket og sidene du følger, ved å begrense publikum her.

Endre "Hvem kan se dine fremtidige innlegg" og "Hvem kan se folket og sidene du følger" til "Bare venner".

I samme meny, hvis du ruller ned, vil du se en innstilling kalt "Vil du ha søkemotorer utenfor Facebook for å koble til profilen din?" Velg nr.

Når du har gjort disse endringene, ruller du ned og begrenser publikum for tidligere innlegg. Bruk den nye innstillingen til alle tidligere innlegg, selv om Facebook vil forsøke å varsle deg. "Den eneste måten å fortryde dette på er å endre publikum til hvert innlegg en om gangen! Herregud! Du må endre 1,700-innlegg over ti år. "Ignorer frykten din og klikk Limit.

Deretter går du inn i Personverns snarveier - dette er på navigasjonsfeltet under Innstillinger. Deretter velger du Privacy Checkup. Begrens hvem som kan se din personlige informasjon (fødselsdato, e-postadresse, telefonnummer, fødested hvis du oppgav det) til "Only Me". (InnerSelf-redaktørens notat: Det tok meg en stund å finne dette. I Firefox er den plassert i Hjelp-delen (det lille spørsmålet øverst til høyre i Facebook. Personvernkontroll er også plassert der.)

Tredjeparts apps \

Hver gang du bruker Facebook til å logge på en tjeneste eller et program, gir du både Facebook og tredjepartstjenesten tilgang til dataene dine.

Facebook har lovet å undersøke og forandre dette nylig på grunn av Cambridge Analytica-skandalen, men i mellomtiden er det best å ikke bruke Facebook for å logge på tredjepartstjenester. Det inkluderer dessverre Bingo Bash.

Det tredje skjermbildet for personvernskontroll viser hvilke apper som har tilgang til dataene dine for øyeblikket. Slett alt som du ikke gjenkjenner eller som er unødvendig.

I det siste trinnet slår vi helt av "Facebook integrasjon". Dette er valgfritt. Hvis du velger å gjøre dette, vil den tilbakekalle tillatelse for alle tidligere apps, plugins og nettsteder som har tilgang til dataene dine. Det vil også forhindre at vennene dine henter dataene dine for sine apper.

I dette tilfellet trenger du ikke å slette enkelte apper, da de alle vil forsvinne.

Slår av Facebook-integrasjon

Hvis du vil være så sikker som det er mulig å være på Facebook, kan du tilbakekalle tredjeparts tilgang til innholdet ditt helt. Dette betyr at du slår av alle apper, plugins og nettsteder.

Hvis du tar dette trinnet, vil Facebook ikke kunne motta informasjon om bruk av apper utenfor Facebook, og apps kan ikke motta Facebook-dataene dine.

Hvis du er en bedrift, er dette ikke en god ide da du trenger det for å annonsere og teste apper. Dette er for personlige sider.

Det kan gjøre livet litt vanskeligere for deg, fordi ditt neste kjøp fra Farfetch vil kreve at du oppretter din egen konto i stedet for bare å hente profilen din. Din Klout-poengsum kan falle fordi den ikke kan se Facebook, og det kan føle seg forferdelig.

Husk denne innstillingen gjelder bare for dataene du legger inn og gir deg selv. Signalene du genererer ved hjelp av Facebook (hva du liker, klikk på, les) vil fortsatt tilhøre Facebook og vil bli brukt til å skreddersy reklame.

For å slå av Facebook-integrasjon, gå inn i Innstillinger og deretter Apps. Velg Apps, nettsteder og spill.

Facebook vil advare deg om alle Farmville-oppdateringene du vil savne, og hvordan du vil ha det vanskelig å logge inn på The Guardian uten Facebook. Ignorer dette og velg "Slå av".

Den ConversationBra gjort. Dine data er nå så sikre som det er mulig å være på Facebook. Husk at alt du gjør på plattformen fremdeles genererer data.

Om forfatteren

Belinda Barnet, universitetslektor i media og kommunikasjon, Swinburne University of Technology

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Den Conversation. Les opprinnelige artikkelen.

Bøker av denne forfatteren

{amazonWS: searchindex = Bøker; søkeord = Belinda Barnet; maxresults = 2}

enafarzh-CNzh-TWnltlfifrdehiiditjakomsnofaptruessvtrvi

følg InnerSelf på

facebook-ikonettwitter-iconrss-ikonet

Få den siste via e-post

{Emailcloak = off}